Ceremonialni kakav OGENJ

15.00

Potrebuješ motivacijo in moč? Več samozavesti?
Želiš v sebi oz. v svojem življenju prebuditi strast?
Potem je ta mešanica ceremonialnega kakava zate.
Kategorija: Oznaka:

Opis

Element ognja predstavlja naš duh. Ogenj lahko zažge v nas vse kar ni več v naše najvišje dobro, nas poveže z notranjo močjo, prebudi samozavest in tretjo čakro. 

Mešanice svetih elementov so bile ustvarjene, da ti pomagajo izkoristiti zdravilne potenciale vsakega od štirih svetih elementov. Z vsako mešanico prejmeš navodila, kako izvesti sveti obred obreda kakava in tudi dostop do vodene meditacije, ki ti bo pomagala na poti.

TEŽA: 100g, kar zadostuje za 3x ceremonialno dozo ali 10-12x, kot nadomestek kave.

SESTAVINE: kakav, koriander in maca

POREKLO: Ekvador.

Točno iz kje prihaja, katere družine si lahko ogledaš v kratkem dokumentarnem filmu.

Kako se ceremonialni kakav razlikuje od kakava prahu?

Ceremonial Kakav se že samo genetsko razlikuje od 99% komercialno dostopnega kakava. Poleg genetike namera uporabe tega kakava v obredih in slovesnostih korenito spremeni način ravnanja s kakavom od časa trgatve pa vse do skodelice.

Komercialni kakav iz trgovine je v prahu, kar pomeni, da mu je odvzeto kakavovo maslo, kar predstavlja dejansko 50% kakavovega zrna. To pomeni, da so uničeni številni živi encimi ter zdrave maščob, ki vsebujejo hranilne snovi, katere podpirajo naše prebavo in absorpcijo kakava. Poleg tega pa še večino subtilnih energijskih lastnosti kakava.

Ceremonialni kakav pa ga dobiš v obliki kocke. Ta nastane s fermentacijo ter sušenjem kakavovih zrn (na soncu ali rahlem ognju). Ko je ta še topel mu odstranijo lupino in s kamnom drobijo/mesijo tako dolgo, da dobijo pasto, katero lahko nato poljubno oblikujejo. Torej, nič mu ni bilo dodano in nič odvzeto.

Poleg tega pa se razlikuje tudi sama pridelava sadeža kakava, od sajenja, skrbi za drevo, trgatve in vse do tvoje skodelice. Pri tem je predvsem pomembno, da ljudje, ki sodelujejo pri pripravi tega kakava, so ustrezno plačani in z ljubeznijo opravljajo svoje delo.

Kakav je močna sveta rastlina, ki nam pomaga odpraviti čustvene blokade, ki nam ne služijo več, najde odpuščanje v sebi in drugih ter nam pokaže pot naprej, če smo obtičali ali se bojimo narediti potrebne spremembe v življenju, da bi lahko nadaljevali. Omogoča nam tudi dostop do zataknjenih čustev, pogojev, vzorcev vedenja in odvisnosti, ki so zakopane globoko v nezavednem, in jih sproščamo v varnem in negovalnem okolju.

Saj ima večjo koncentracijo spojin, ki obnavljajo zdravje in spreminjajo zavest, kot so teobromin, serotonin, proantocianin, anandamin, metilksantini, triptofan, feniletilamin in mnoge druge, ki ob zaužitju v telesu povzročijo posebno močan občutek segrevanja srca, kar nam pomaga pri povezovanju s seboj.

Spremljaj me tudi na:

Za vse dodatne informacije sem vam na voljo:

info@vivine.si ali 051271036