Ceremonialni kakav VODA

15.00

Ali želiš izkoristiti svojo čutno in ustvarjalno energijo?
Želiš več spontanost in si zaupati toku življenja?

Izberi to mešanico ceremonialnega kakav in prebudi svojega notranjega umetnika.

 

Kategorija: Oznaka:

Opis

Element vode predstavlja našo kri, naša čustva. Prebuja intuicijo, čuječnost, spontanost, prepustitev življenju. Voda nam pomaga očistiti blokade. To je lahko včasih kot razburkano morje, a ko je prečiščena je ta nežna in čuječa.

Odličen pomočnik pri kakršnim koli umetniškim, ustvarjalnim ali raziskovalnim delom.

Mešanice svetih elementov so bile ustvarjene, da ti pomagajo izkoristiti zdravilne potenciale vsakega od štirih svetih elementov. Z vsako mešanico prejmeš tudi navodila, kako izvesti sveti obred obreda kakava, ter dostop do vodene meditacije, ki vam bo pomagala na poti.

TEŽA: 100g, kar zadostuje za 3x ceremonialno dozo ali 10-12x, kot nadomestek kave.

SESTAVINE: kakav, koriander in maca

POREKLO: Ekvador.

Točno iz kje prihaja, katere družine si lahko ogledaš v kratkem dokumentarnem filmu.

Kako se ceremonialni kakav razlikuje od kakava prahu?

Ceremonial Kakav se že samo genetsko razlikuje od 99% komercialno dostopnega kakava. Poleg genetike namera uporabe tega kakava v obredih in slovesnostih korenito spremeni način ravnanja s kakavom od časa trgatve pa vse do skodelice.

Komercialni kakav iz trgovine je v prahu, kar pomeni, da mu je odvzeto kakavovo maslo, kar predstavlja dejansko 50% kakavovega zrna. To pomeni, da so uničeni številni živi encimi ter zdrave maščob, ki vsebujejo hranilne snovi, katere podpirajo naše prebavo in absorpcijo kakava. Poleg tega pa še večino subtilnih energijskih lastnosti kakava.

Ceremonialni kakav pa ga dobiš v obliki kocke. Ta nastane s fermentacijo ter sušenjem kakavovih zrn (na soncu ali rahlem ognju). Ko je ta še topel mu odstranijo lupino in s kamnom drobijo/mesijo tako dolgo, da dobijo pasto, katero lahko nato poljubno oblikujejo. Torej, nič mu ni bilo dodano in nič odvzeto.

Poleg tega pa se razlikuje tudi sama pridelava sadeža kakava, od sajenja, skrbi za drevo, trgatve in vse do tvoje skodelice. Pri tem je predvsem pomembno, da ljudje, ki sodelujejo pri pripravi tega kakava, so ustrezno plačani in z ljubeznijo opravljajo svoje delo.

Kakav je močna sveta rastlina, ki nam pomaga odpraviti čustvene blokade, ki nam ne služijo več, najde odpuščanje v sebi in drugih ter nam pokaže pot naprej, če smo obtičali ali se bojimo narediti potrebne spremembe v življenju, da bi lahko nadaljevali. Omogoča nam tudi dostop do zataknjenih čustev, pogojev, vzorcev vedenja in odvisnosti, ki so zakopane globoko v nezavednem, in jih sproščamo v varnem in negovalnem okolju.

Saj ima večjo koncentracijo spojin, ki obnavljajo zdravje in spreminjajo zavest, kot so teobromin, serotonin, proantocianin, anandamin, metilksantini, triptofan, feniletilamin in mnoge druge, ki ob zaužitju v telesu povzročijo posebno močan občutek segrevanja srca, kar nam pomaga pri povezovanju s seboj.

Za več informacij me lahko kontaktiraš na:

info@vivine.si

051 271 036